Ratchet & Clank, στη μεγάλη οθόνη

H σειρά action games της Sony σε ταινία το 2015

Οι ταινίες που βασίζονται σε video games όχι μόνο... καινούργιο φρούτο δεν είναι, αλλά από πολλές απόψεις μάλλον υπερώριμο (στο όριο του σάπιου): επί δεκαετίες το Hollywood προσπαθεί να προσφέρει αξιοπρεπή φιλμ βασισμένα σε διάσημους και δημοφιλείς τίτλους που φιλοξένησαν διάφορα συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης, με τρόπο σε γενικές γραμμές αποτυχημένο. Υπάρχουν ωστόσο κάποια games τα οποία έχουν... εξ αρχής "ύφος" ταινίας 3D animation και, ομολογουμένως, αυτά προσφέρονται περισσότερο για μία εκδοχή κινηματογραφική. Τα Ratchet & Clank της Insomniac, σειρά αποκλειστική στα PlayStation της Sony εδώ και πολλά χρόνια, είναι ακριβώς αυτό το είδος των games - και η πρόθεση της ιαπωνικής εταιρείας να στηρίξει μια κινηματογραφική ταινία σε αυτά είναι πια και επίσημη.

Σεναριογράφος της ταινίας Ratchet & Clank δεν είναι άλλος από τον TJ Fixman, μέλος της ομάδας δημιουργίας των ομώνυμων games της Insomniac και υπεύθυνος για την υπόθεση όλων των πρόσφατων τίτλων της σειράς. Στόχος είναι η ταινία (που αναφέρεται σε ουκ ολίγα σημεία πως θα είναι και στερεοσκοπικής εικόνας) να προβληθεί στους κινηματογράφους το 2015, η δουλειά λοιπόν έχει ήδη ξεκινήσει και... προχωρήσει αρκετά, αν κρίνει κανείς από το ειδικό trailer που έγινε διαθέσιμο ως "ανακοίνωση", τρόπον τινά. Μπορούμε εύκολα να φανταστούμε, άλλωστε, και τα σχετικά... games για την ταινία των games της Insomniac, προφανώς για PlayStation 4 και PS Vita, να κυκλοφορούν το 2015 παράλληλα με το φιλμ που θα προωθήσει η Sony Pictures.

Τα Ratchet & Clank, υπενθυμίζεται, δεν είναι η μόνη σειρά video games που έχει "εμπνεύσει" τη Sony για τη δημιουργία αντίστοιχων ταινιών. Τόσο η σειρά των θρυλικών Uncharted του PS3/PS Vita, όσο και η σειρά των God of War έχουν κατ' επανάληψη συζητηθεί, με τα πρώτα μάλιστα να έχουν στηρίξει δουλειά που βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής (αλλά με καμία συγκεκριμένη ημερομηνία προβολής στις αίθουσες). Σχετικές συζητήσεις, χωρίς ωστόσο επιτυχή κατάληξη, είχαν στο παρελθόν γίνει τόσο για το Heavenly Sword, όσο και για το Infamous. Ας ελπίσουμε το Ratchet & Clank να είναι η πρώτη πραγματικά καλή κινηματογραφική "μεταφορά" από video game... και να "ανοίξει το δρόμο" για επόμενες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ