Ε3 2012: Ενισχύεται το PS Plus

Περισσότερα δωρεάν games και άλλο bonus υλικό, στην ίδια συνδρομητική τιμή

Δεν είναι βέβαια ποτέ εύκολο να "πουλήσεις" μια συνδρομητική υπηρεσία σε gamers, όταν αυτοί έχουν συνηθίσει να... εχμ... βρίσκουν στο Internet πολλά από τα πράγματα που θέλουν, παράνομα αλλά δωρεάν. Έχει όμως νόημα για εταιρείες όπως η Sony να δημιουργούν υπηρεσίες όπως το PlayStation Plus, έτσι ώστε αυτό το "κάτι παραπάνω" που μπορούν να προσφέρουν μέσα από αυτές, να αναδειχθεί σε πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό. To Plus συμπληρώνει δύο χρόνια πορείας αυτές τις μέρες και, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε στα χέρια μας επίσημα στοιχεία, είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε πως η Sony θα ήθελε μια υποδοχή περισσότερο ενθουσιώδη από τα 65 και πλέον εκατομμύρια κατόχους PS3, από αυτήν που εκείνοι επεφύλαξαν στo Plus. Περιμέναμε λοιπόν πριν από την Ε3 ότι η Sony θα έκανε κάτι για να καταστήσει τη συνδρομητική της υπηρεσία περισσότερο θελκτική - και οι Ιάπωνες έκαναν ακριβώς αυτό, με τον τρόπο που προτιμούν οι gamers: προσφέροντας περισσότερα δωρεάν, ΑΑΑ games!

Συγκεκριμένα: από σήμερα κάθε συνδρομητής του PlayStation Plus, παλιός και νέος, έχει το δικαίωμα να λάβει 10 games δωρεάν ως παροχή της συνδρομής του. Η Sony ονομάζει τη συγκεκριμένη παροχή Instant Game Collection και τα πρώτα 6 games που θα προσφέρει μέσα από αυτήν θα είναι τα Warhammer 40,000: Space Marine, Chime Super Deluxe, Darksiders, Renegade Ops, Outland και Oddworld: Stranger's Wrath HD. Καθιερώνεται επίσης ο θεσμός του Game of the Month, βάσει του οποίου η Sony θα επιλέγει έναν ποιοτικό τίτλο για να προσφέρει δωρεάν κάθε μήνα (ο τίτλος του Ιουνίου είναι το Virtua Fighter 5 Final Showdown για παράδειγμα), ενώ κάθε νέος συνδρομητής Plus λαμβάνει δωρεάν με την εγγραφή του και τα Infamous 2, Little Big Planet 2 και MotorStorm Apocalypse. Οι δέκα αυτοί τίτλοι ανά 12 εβδομάδες θα εναλλάσσονται με νέους, χωρίς φυσικά οι συνδρομητές του PlayStation Plus να χάνουν τους προηγούμενους.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Sony καθιερώνει από τον θεσμό του PlayStation Plus Presents. Με αυτόν θα προωθεί κάθε μήνα, θα χαρίζει δηλαδή στους συνδρομητές του Plus, από έναν τίτλο ανεξάρτητου παραγωγού (indie), με σκοπό να υπογραμμίσει την ποικιλία των διαφορετικών προτάσεων που έχει να προσφέρει το PlayStation Store. Θυμίζουμε πως μερικά από τα αληθινά "διαμάντια" του PSN βρίσκονται εκεί σε μορφή αποκλειστικά ψηφιακή, δεν κυκλοφορούν δηλαδή στα καταστήματα. Η πρώτη παραγωγή που θα προωθηθεί μέσα από το PlayStation Plus Presents θα είναι το Retro/Grade, ένα πολύ όμορφο shoot' em up στο κλασικό ύφος των R-Type.

Στόχος της Sony είναι να προσφέρει μέσα σε 12 μήνες διαδρομής του PS Plus περισσότερα από 52 πλήρη games για PS3 (και minis για το PSP/Vita), με το αντίτιμο να παραμένει στα €49.99 για το διάστημα αυτό του ενός έτους - εξαιρετική σχέση τιμής/αξίας, με άλλα λόγια. Εννοείται πως οι συνδρομητές του PS Plus έχουν όπως πάντοτε και την πρόσβαση σε ειδικές τιμές και μεγάλες εκπτώσεις σε πάρα πολλά άλλα πράγματα στο PlayStation Store κάθε μήνα, λαμβάνουν αποκλειστικό περιεχόμενο (όπως themes και avatars) που δεν μπορούν να αποκτηθούν αλλιώς, ενώ είναι οι πρώτοι που έχουν και δυνατότητα συμμετοχής σε beta εκδόσεις πολυαναμενόμενων τίτλων και τα σχετικά demos τους. Η αρχή του ανανεωμένου PS Plus με τους 10 δωρεάν τίτλους είναι καλή και αξίζει πιθανότατα μόνη της τα €49.99. Περιμένουμε να δούμε, τους επόμενους μήνες, και τη συνέχεια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ