Honor 10: επίσημο, στην αγορά σύντομα

Πρωτότυπα σχεδιασμένο και τεχνικά πάνοπλο, με φιλοδοξίες για... ανατροπή στις κατηγορίες smartphones

Όπως αναμενόταν βάσει διαρροών και της αποκάλυψης αντίστοιχης συσκευής για την ασιατική αγορά πριν από λίγες εβδομάδες, η Honor μόλις παρουσίασε στο Λονδίνο - σε ειδική εκδήλωση όπου παρευρεθήκαμε - το νέο της κορυφαίο smartphone, το Honor 10. Η καινούργια συσκευή διαδέχεται μια σειρά επιτυχημένων άλλων που κυκλοφόρησαν τα προηγούμενα χρόνια, όμως η Honor (που λειτουργεί εδώ και καιρό ως αυτόνομη πλέον εταιρεία του group της Huawei) με το συγκεκριμένο μοντέλο "ανεβάζει τον πήχυ" των φιλοδοξιών της σε επίπεδο ευδιάκριτα υψηλότερο, "προκαλώντας" σε χαρακτηριστικά κι επιδόσεις τόσο τα smartphones της υψηλής κατηγορίας, όσο και πρακτικό αναπροσδιορισμό στην μέση κατηγορία, όπου - βάσει κόστους - δημιουργεί νέα δεδομένα.

Το Honor 10 είναι βασισμένο στον ίδιο κεντρικό επεξεργαστή με αυτόν που στηρίζει και τα πρόσφατα P20 της Huawei, υποβοηθούμενο από 4 GB μνήμης λειτουργίας και 64 ή 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Όπως κι εκείνα τα κινητά (που όμως κοστίζουν πολύ περισσότερα χρήματα) το Honor 10 ενσωματώνει ειδικό υποσύστημα επεξεργασίας δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης το οποίο αξιοποιείται κυρίως, αλλά όχι μόνο, στην λήψη φωτογραφιών και video. Στον τομέα αυτό η Honor έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση, καθώς η "διπλή" κύρια κάμερα στο πίσω μέρος (ανάλυσης 24 Megapixel και 16 Megapixel σε μονόχρωμη και έγχρωμη σύλληψη αντίστοιχα) προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα που έχουμε συναντήσει στα κορυφαία smartphones του 2017 και του 2018 μέχρι στιγμής.

Το υποσύστημα τεχνητής νοημοσύνης του Honor 10 συμμετέχει σε πραγματικό χρόνο στην διαδικασία της λήψης φωτογραφιών: από την στιγμή της εστίασης αναλύει τί είδους σκηνή "σκοπεύουν" οι δύο φακοί της συσκευής και επιλέγει τις κατάλληλες για κάθε περίπτωση ρυθμίσεις, ώστε η τελική φωτογραφία να είναι η καλύτερη δυνατή. Το όλο σύστημα όχι μόνο συνοδεύεται από μία βάση δεδομένων ρυθμίσεων που καλύπτουν 500 διαφορετικά σενάρια σε 22 κατηγορίες (!), αλλά σε βάθος χρόνου οι ρουτίνες τεχνητής νοημοσύνης στις οποίες βασίζεται θα βελτιώνονται μέσω "εκμάθησης" (machine learning). Ήδη ο μηχανισμός της Honor κάνει πράγματα που κορυφαία κινητά με τα οποία η εταιρεία αντιπαρέβαλλε το 10, τα Samsung Galaxy S9 και iPhone X, δεν είναι σε θέση να κάνουν, όπως η αναγνώριση πολλών ξεχωριστών αντικειμένων στο κάδρο και η αντίστοιχη ρύθμιση, πάντοτε ακαριαία.

Το Honor 10 έχει σχεδιαστεί, παράλληλα, ώστε να ξεχωρίζει εμφανισιακά από τα περισσότερα smartphones της αγοράς που, εν έτει 2018, ομολογουμένως έχουν αρχίσει να μοιάζουν μεταξύ τους σε άβολο πια βαθμό. Θα διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: το κλασικό μαύρο με γυαλιστερό φινίρισμα, αλλά και τρία άλλα των οποίων το γυάλινο πίσω μέρος έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για να "ιριδίζει" σε διαφορετικούς χρωματικούς τόνους ανάλογα με το πώς αντανακλάται πάνω τους το περιβάλλον φως. Και τα τρία μοντέλα, ασημί/γαλάζιο, μπλε/μωβ και πράσινο/μωβ, είναι αρκούντως εντυπωσιακά, ειδικά τα δύο τελευταία. Με δεδομένο το γεγονός ότι το Honor 10 απευθύνεται κατά κύριο λόγο στο νεανικό κοινό (ή τους "young at heart" όπως υπογραμμίζει η Honor!), η πρωτότυπη αυτή σχεδίαση συνιστά σαφώς ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που "τραβά τα βλέμματα" μ' ευκολία.

To καινούργιο Honor θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή και κατ' επέκταση ελληνιική αγορά τον Ιούνιο με προτεινόμενη λιανική τιμή τα €479 για το μοντέλο με αποθηκευτικό χώρο 64 GB και στα €529 με αντίστοιχο 128 GB. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Honor στο Λονδίνο είχαμε και την ευκαιρία συμμετοχής σε συνέντευξη με τον πρόεδρό της, George Zhao, ο οποίος έδωσε απαντήσεις σε ορισμένα σημαντικά ερωτήματα που αφορούν την μελλοντική πορεία της εταιρείας και την θέση που στοχεύει να αποκτήσει στην ελληνική αγορά. Έχουμε ήδη στην κατοχή μας, άλλωστε, το Honor 10 και πολύ σύντομα θα δημοσιεύσουμε την αναλυτική μας παρουσίαση και αξιολόγησή του. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ