iPhone 7: Τελικά... ενδιαφέρον!

Η σχετική φημολογία πυκνώνει... οργασμικά πλέον, ένα νέο σημαντικό στοιχείο δείχνει πιθανό

Παρά το γεγονός ότι οι διαρροές και... "διαρροές" πληροφοριών σχετικά με το iPhone 7/7 Plus/7 Pro έχουν ξεκινήσει από τις αρχές της χρονιάς, η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι που πραγματικά γνωρίζουν όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα δύο νέα κινητά της Apple παραμένουν ως επί το πλείστον είτε στο Cupertino είτε... "δεμένοι πισθάγκωνα" από αυστηρές ρήτρες εχεμύθειας. Μέχρι την ημέρα που o αμερικανικός κολοσσός θα επιβεβαιώσει επί σκηνής, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Σεπτεμβρίου, όλα τα στοιχεία που αφορούν στα επόμενα iPhone, όλοι συζητάμε βάσει... "πιθανοτήτων" και μόνο. Ένα πρόσφατο άρθρο του Bloomberg, ωστόσο, από άνθρωπο που έχει σε γενικές γραμμές αξιόπιστο "ιστορικό" όσον αφορά στην κάλυψη που κάνει για τα θέματα της Apple, μπορεί να αποδειχθεί προφητικό όσον αφορά στις συζητήσεις του αν και κατά πόσο το iPhone 7 θα είναι η ενδιαφέρουσα συσκευή που χρειάζεται ο γίγαντας του Cupertino προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση των πωλήσεων των κινητών της.

O Mark Gurman, από τους δημοσιογράφους, αναφέρει στο άρθρο του Bloomberg τα περισσότερα από τα πράγματα που - μέσα από... υπερβολικά πολλές διαρροές, κάποιες ενορχηστρωμένες από την ίδια την Apple - θεωρούμε όλοι πλέον πως θα χαρακτηρίζουν το iPhone 7. Αναφέρει το παρόμοιο design, την απουσία της υποδοχής "καρφάκι" των 3.5 χιλιοστών για ακουστικά, το δεύτερο ηχείο που παίρνει τη θέση της υποδοχής αυτής, καθώς και την "διπλή" κάμερα στο μεγαλύτερο από τα δύο μοντέλα (η οποία προσθέτει δυνατότητες και ποιότητα φωτογράφησης σε σχέση με την αντίστοιχη του μικρότερου).

Αναφέρει όμως, για πρώτη φορά, και κάτι άλλο: την αλλαγή του διάσημου πια "κεντρικού πλήκτρου" (Home Button) των iPhone από μηχανικό με διακόπτη, όπως ενσωματωνόταν σε όλα τα μοντέλα της Apple μέχρι σήμερα, σε αφής και μάλιστα με μηχανισμό "ανάδρασης" (haptic) όπως αυτόν που ενσωματώνει το trackpad των πιο πρόσφατων μοντέλων Macbook. Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον, φυσικά, θα ήταν να γνωρίζαμε αν οι πηγές του Gurman ανέφεραν και την πιθανότητα ποσοστιαίας ευαισθησίας (force sensitivity) για το πλήκτρο αυτό, την δυνατότητά του δηλαδή να "αντιλαμβάνεται" με πόση δύναμη πατήθηκε και να κάνει διαφορετικά πράγματα ή να προσφέρει πρόσθετες επιλογές με ξεχωριστά "επίπεδα πίεσης".

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Web όλων των ειδών οι πρόσθετες φήμες για το iPhone 7 - από την ύπαρξη στην συσκευασία του ασύρματων ακουστικών τεχνολογίας Bluetooth μέχρι την αύξηση της ανάλυσης οθόνης και στα δύο μοντέλα - όμως η αναφορά αυτή του Bloomberg για τον νέο μηχανισμό λειτουργίας του Home Button μπορεί να αποδειχθεί η σημαντικότερη απ' όλες. Αν όντως η αναφορά έχει ρεαλιστική βάση, και η Apple έχει βρει κάποιον τρόπο ώστε να υιοθετήσει έξυπνα και πρωτότυπα ένα "κεντρικό πλήκτρο" με πολλαπλά επίπεδα πίεσης σε διάφορες λειτουργίες του iOS 10, τότε το iPhone 7 ενδέχεται να είναι πολύ σημαντικότερο "βήμα" στην εξέλιξη των κινητών της απ' ότι αρχικά υποθέταμε. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ