Samsung Galaxy S6 Edge+, καθ' οδόν

Προπαραγγελίες από 24/8, διάθεση από 4/9 και στην Ελλάδα. Λεπτομέρειες.

Όπως γνωρίζαμε από τις πολλαπλές σχετικές διαρροές του Ιουλίου, η Samsung αποκάλυψε στις 13/8 τα Galaxy Note 5 και Galaxy S6 Edge Plus, τα δύο νέα της "μεγάλα" smartphones με τα οποία ευελπιστεί όχι μόνο να αντιστρέψει την αρνητική εμπορική πορεία των Galaxy S6/S6 Edge, αλλά και να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα iPhone 6S/6S Plus που είναι πρακτικά βέβαιο πως θα κυκλοφορήσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου. Αν και το Galaxy Note 5 δεν θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή και κατ' επέκταση ελληνική αγορά μέσα στο 2015 - επιλογή της Samsung για την οποία έχουμε σοβαρές ενστάσεις - το Galaxy S6 Edge+ θα εμφανιστεί και στα καταστήματα της χώρας μας στις 4 Σεπτεμβρίου.

Οι προπαραγγελίες για το νέο κορυφαίο smartphone των Κορεατών ξεκινά από σήμερα, 24/8, στα δίκτυα καταστημάτων των CosmOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Vodafone και στα συνεργαζόμενα με τη Samsung καταστήματα λιανικής. Η τιμή πώλησής του έχει οριστεί στα €869 για το μοντέλο με τον αποθηκευτικό χώρο των 32 GB (εννοείται ονομαστικός και όχι πραγματικός), πάντοτε για αγορά χωρίς κάποιο πρόγραμμα χρήσης. Το S6 Edge+ θα διατεθεί στην Ελλάδα σε δύο χρώματα, το μαύρο και το μεταλλικό χρυσό.

Όσον αφορά στις προδιαγραφές του, το νέο S6 στηρίζεται στον ταχύτερο επεξεργαστή της Samsung μέχρι σήμερα, τον Exynos 7420, τον οποίο υποβοηθούν 4 GB μνήμης λειτουργίας. Η οθόνη του είναι διαγωνίου 5.7 ιντσών (κατά 0.7 της ίντσας μεγαλύτερη από αυτή του "απλού" S6 Edge) προσφέροντας την ίδια ανάλυση (2560x1440 pixels). Πανομοιότυπες είναι και οι δύο κάμερες ανάμεσα στο "απλό" S6 Edge και το Edge+, όπως φυσικά και το ομολογουμένως εντυπωσιακό design των δύο συσκευών. Το μεγαλύτερο μοντέλο ενσωματώνει πάντως ευδιάκριτα μεγαλύτερη μπαταρία (3000 mAh αντί για 2600 mAh), κάτι που θεωρητικά "μεταφράζεται" σε κάποιες ώρες περισσότερης αυτονομίας, ενώ υποστηρίζει και γρήγορη ασύρματη φόρτιση (που το υπάρχον δεν προσφέρει).

Το νέο S6 στηρίζεται στην ίδια έκδοση του Android (5.1.1), έχει να επιδείξει πάντως μερικές προσθήκες στις επιλογές λογισμικού του που σε ένα ποσοστό των καταναλωτών ενδέχεται να αρέσουν. Οι πρώτες εντυπώσεις, ωστόσο, για το Edge+ διαμορφώνουν ανάμικτη εικόνα γι' αυτό από τη στιγμή που χαρακτηρίζεται από όλες τις αδυναμίες του προκατόχου του - μη αφαιρούμενη μπαταρία, απουσία υποδοχής καρτών μνήμης για επέκταση αποθηκευτικού χώρου κλπ. - χωρίς τα €200 διαφοράς από το S6 Edge να δικαιολογούνται εύκολα από τις προαναφερθείσες βελτιώσεις. Θα αποδειχθεί αρκετά θελκτικό το Edge+ ώστε να προσφέρει σοβαρό ανταγωνισμό στο iPhone 6S Plus τον Οκτώβρη; Όπως πάντα... ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ