Galaxy S6 και S6 Edge: εμπορική αποτυχία

Μειώνει άμεσα την τιμή πώλησής τους η Samsung, νέα μοντέλα στον ορίζοντα

Κάποιος θα έπρεπε να υπενθυμίσει στη Samsung πόσο εύκολα αποδεικνύεται ξανά και ξανά (και ξανά), ενίοτε... επώδυνα, το γεγονός ότι η εμπορική επιτυχία ενός προϊόντος έρχεται ως αποτέλεσμα μιας σειράς παραγόντων. Ένας και δύο "σωστοί" δεν αρκούν, ειδικά όταν μερικοί ακόμη τούς... αναιρούν. Ε, ήταν τελικά οι ίδιοι οι καταναλωτές που υπενθύμισαν στη Samsung τα παραπάνω, αφοί οι Κορεάτες αναγκάστηκαν να προαναγγείλουν στην οικονομική αναφορά του δεύτερου οικονομικού τους τριμήνου μειώσεις τιμής σε όλα τα μοντέλα Galaxy S6 και S6 Edge. Ολοφάνερα και τα δύο νέα smartphones της Samsung δεν πέτυχαν τους στόχους που η κατασκευάστρια εταιρεία τους είχε θέσει - όπως ακριβώς είχε κάνει και το Galaxy S5 πέρυσι.

Η επιλογή της Samsung δεν είναι τυχαία: όπως υπογραμμίσαμε κι εμείς στη δική μας αξιολόγηση για το Galaxy S6, το νέο της top smartphone είναι μεν το καλύτερο της σειράς μέχρι σήμερα, αλλά είναι τιμολογημένο πολύ ψηλά. Παραείναι ακριβό όχι μόνο γι' αυτό που είναι, αλλά και σε σχέση με τον μεγάλο του αντίπαλο, το iPhone 6, το οποίο κοστίζει τα ίδια χρήματα έχοντας το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα της συσκευής με την - καλώς ή κακώς - μεγαλύτερη "γοητεία" στα μάτια πολλών καταναλωτών. Το S6 Edge, δε, αν και πανέμορφο, είναι ακόμη ακριβότερο χωρίς στην ουσία το διαφοροποιό του στοιχείο - οι κυρτές του γωνίες στην πρόσοψη - να προσφέρει τίποτε ενδιαφέρον λειτουργικά. Καμία απορία, λοιπόν, που η Samsung μειώνει την τιμή πώλησης και των δύο: η αποτυχία τους να σημειώσουν τις πωλήσεις που θα ήθελε, καθώς και τα αυξημένα διαφημιστικά κόστη που συνόδευσαν την εμφάνισή τους στην αγορά, συνέβαλλαν στην πτώση κατά 4% του μεριδίου της παγκοσμίως.

Οι Κορεάτες τώρα δείχνουν, για το υπόλοιπο της χρονιάς, να στηρίζουν τις ελπίδες τους για ανάκαμψη στα δύο νέα κορυφαία Galaxy, τα οποία έχουν ήδη διαρρεύσει και απλώς περιμένουμε να επισημοποιηθούν στις 13/8. Το ένα είναι το... αναπόφευκτο Galaxy Note 5, το οποίο δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το Galaxy S6, συνεχίζει να προωθεί τη χρήση του με πενάκι και προσφέρει οθόνη 5.6 ιντσών (στην ίδια ανάλυση με τα S6) αλλά οκταπύρηνο επεξεργαστή της Samsung και 4 GB μνήμης λειτουργίας. Το άλλο είναι το Galaxy S6 Edge+, το οποίο δείχνει να είναι απλώς ένα S6 Edge με μεγαλύτερη οθόνη και τα ίδια τεχνικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το "απλό" S6 Edge.

Αν και κατά πόσο οι πωλήσεις και των δύο θα είναι αρκετές ώστε όχι μόνο να τα αναδείξουν σε επιτυχή προϊόντα, αλλά να αντισταθμίσουν και τις πωλήσεις που η Samsung έχει απωλέσει στα εισαγωγικά και μέσης κατηγορίας smartphones (όπου οι Κινέζοι κατασκευαστές τής έχουν στερήσει μεγάλο μερίδιο αγοράς), απομένει ν' αποδειχθεί. Ως τα τέλη Νοεμβρίου θα έχουμε μία πρώτη σχετική εικόνα. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ