Samsung Galaxy S5: αποτυχία και... επίσημα

Σύμφωνα με την Wall Street Journal τουλάχιστον - το μόνο βέβαιο είναι πως επιβάλλονται αλλαγές

Γνωρίζαμε - από τις πρακτικές μας εντυπώσεις και από άλλες δημοσιευμένες παρουσιάσεις του προϊόντος, από τις συζητήσεις με φίλους και γνωστούς, από τη γενικότερη αντίδραση της αγοράς - ότι το νεότερο κορυφαίο μοντέλο της διάσημης οικογένειας των smartphones της Samsung, των Galaxy S, δεν είχε φέτος κερδίσει την περίοπτη θέση που οι προκάτοχοί του είχαν κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια. Οι πολύ σημαντικές ζημίες που σημείωσε το τμήμα κινητών τηλεφώνων της Samsung ήταν μία πρόσθετη ένδειξη, φυσικά, όμως ρεπορτάζ της Wall Street Journal καθιστά συγκεκριμένο το μέγεθος του προβλήματος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο Galaxy S5.

Το φιλόδοξο μοντέλο των Κορεατών, σύμφωνα με τις πηγές της WSJ, όχι μόνο δεν σημείωσε του ίδιου επιπέδου πωλήσεις με το Galaxy S4 (τέσσερα εκατομμύρια λιγότερες), αλλά χαρακτηρίστηκε και από απόκλιση της τάξης του 40% σε σχέση με τους στόχους που η Samsung είχε θέσει γι' αυτό. Καθίσταται, έτσι, τυπικά και ουσιαστικά ένα προϊόν αποτυχημένο στον αντικειμενικό του στόχο, υποχρεώνοντας στη συνέχεια την κατασκευάστρια εταιρεία του να αυξήσει τα διαφημιστικά κονδύλια προώθησής του - έτσι ώστε να "κινηθεί" το στοκ με το οποίο η ίδια, υπερεκτιμώντας τη δυναμική του, είχε "φορτώσει" τις αποθήκες των εμπορικών της συνεργατών.

Το ρεπορτάζ της WSJ αναφέρει - χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του - ότι στα υψηλά κλιμάκια της Samsung γίνονται εδώ και κάποιο καιρό ήδη συζητήσεις για την αντικατάσταση του επικεφαλής του τμήματος φορητών συσκευών της εταιρείας, JK Shin, με άλλο στέλεχος (πιθανώς τον επικεφαλής του τμήματος των τηλεοράσεων). Είναι γνωστό το γεγονός ότι η Wall Street Journal έχει μία... ιδιαίτερη σχέση με την Apple και πως κάθε αναφορά της προς εταιρείες ανταγωνιστικές της δεύτερης θα πρέπει να εισπράττεται με μια κάποια επιφυλακτικότητα.

Ακόμη και έχοντας λάβει στα υπ' όψιν τα παραπάνω, δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι η Samsung βρίσκεται σε δημιουργικό τέλμα όσον αφορά στην εξέλιξη των smartphones της και πως, αν φιλοδοξεί να επανακτήσει την ευδιάκριτα πλεονεκτική θέση που είχε απέναντι στους υόλοιπους κατασκευαστές συσκευών βασισμένων σε Android, θα πρέπει να προβεί σε ριζικές αλλαγές τόσο στον τρόπο σκέψης της, όσο και στις διαδικασίες της. Εμείς, πάντως, τις ιδέες και τις συμβουλές μας για το πώς μπορεί να το πετύχει, τις έχουμε ήδη δώσει - όπως και αρκετοί άλλοι, προφανώς. Αναμένουμε λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ