Νέο κινητό Nexus, φιλόδοξο

Αυτή τη φορά κατασκευής Motorola, υπερμεγέθες και... μάλλον ακριβό, για Nexus!

Είναι συγκεκριμένο, και πιθανότατα γι' αυτό ακριβώς επιτυχημένο, το προφίλ που έχουν καλλιεργήσει τα κινητά τηλέφωνα Nexus εδώ και τέσσερα χρόνια: είναι τα smartphones στα οποία η Google επιδεικνύει πρώτα και με σαφήνεια το όραμά της για ένα προσεγμένο λειτουργικό σύστημα φορητών συσκευών, επιδιώκοντας (συνεργαζόμενη με διάφορους κατασκευαστές) να προσφέρει πολύ υψηλό δείκτη κόστους/αξίας με τα smartphones αυτά. Τα Nexus 4 και Nexus 5 είχαν καταφέρει ακριβώς, αυτό, όμως το Nexus 6 ίσως έχει διαφορετικές φιλοδοξίες - γιατί μπορεί μεν να έχει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε "καλή για τα λεφτά της" συσκευή, αλλά και... προσιτό smartphone στα $649, δεν το λες!

Το Nexus 6 κατασκευάζεται αυτή τη φορά από τη Motorola - ακόμη κι αν δεν το γνωρίζαμε, ωστόσο, δεν θα ήταν τόσο δύσκολο να το μαντέψουμε κρίνοντας από την μεγάλη του ομοιότητα με το ανανεωμένο πρόσφατο Moto X της ίδιας εταιρείας. Έχει να επιδείξει, ωστόσο, κατά πολύ ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά: οθόνη διαγωνίου 6 (!) ιντσών και ανάλυσης 2560x1440 pixel, πολύ γρήγορο τετραπύρηνο επεξεργαστή (Snapdragon 805) βοηθούμενο από 2 GB μνήμης λειτουργίας, κύρια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 13 Megapixel, μεγάλη μπαταρία (3220 mAh), καθώς και ενδιαφέροντα στοιχεία όπως τα στερεοφωνικά ηχεία στην πρόσοψή του και την δυνατότητα φόρτισης στο 50% της αυτονομίας του μέσα σε 15 μόλις λεπτά. Θα είναι, άλλωστε, το πρώτο smartphone της αγοράς που φέρει προεγκατεστημένο το Android 5.0 "Lollipop" όταν κυκλοφορήσει μέσα στο Νοέμβριο (οι προπαραγγελίες στις ΗΠΑ ξεκινούν στις 29 Οκτώβρη).


Αν και, όπως προαναφέραμε, τα $649 δεν είναι ακριβώς μικρό ποσό για smartphone - και αφορά στην έκδοση με 32 GB αποθηκευτικού χώρου, αυτή με τα 64 GB θα είναι ακριβότερη - είναι μικρότερο από αυτό που ζητούν τα iPhone 6 και 6 Plus, τα κορυφαία δηλαδή μοντέλα στο "αντίπαλο στρατόπεδο" του iOS. Η αλήθεια είναι πως το Android 5.0 δικαιούται μία συσκευή που θα το επιδείξει σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, όμως το brand των Nexus - όπως είχε μέχρι σήμερα διαμορφωθεί - ουσιαστικά... παύει να έχει νόημα σε ζώνες τιμής άνω των $500/€500. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αν η ποιότητα κατασκευής, οι φωτογραφικές δυνατότητες και η συνολική "αίσθηση" του Nexus 6 θα δικαιολογήσουν στα μάτια του κοινού το άλμα αυτό στο κόστος απόκτησης. Πριν από τα μέσα Νοεμβρίου αναμένουμε να έχουμε πληρέστερη εικόνα γι' αυτό. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ