Mind the Buzz: ελληνικό κι εκπληκτικό!

Παιχνίδι γνώσεων για iPhone στη γλώσσα μας, άκρως ενδιαφέρον

Είναι γνωστό σε οποιονδήποτε κάτοχο iPhone ή iPad - τώρα που το σκεφτόμαστε... σε οποιονδήποτε - πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσει μια καινούργια εφαρμογή στο App Store της Apple: το σύνολο των apps έχει ξεπεράσει τις 750.000, εκατοντάδες προστίθενται καθημερινά, οι περισσότερες εξ αυτών προσφέρονται δωρεάν. Με άλλα λόγια, ένα app θα πρέπει να είναι όντως πολύ ενδιαφέρον για να κοστίζει χρήματα και να παραμένει στην κορυφή της κατάταξης του (ελληνικού) App Store από την πρώτη μέρα εμφάνισής του εκεί. Απ' ότι φαίνεται, αυτό ακριβώς είναι το Mind the Buzz... και όχι μόνο επειδή είναι ελληνόγλωσσο!

Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις και επιλογή ανάμεσα σε πολλαπλές απαντήσεις, όπως ουκ ολίγα έχουμε δει στο παρελθόν - το συγκεκριμένο ωστόσο προσφέρει 10 διαφορετικές κατηγορίες (από σινεμά και αθλητικά μέχρι τέχνες και τεχνολογία) σε σύνολο 4500 διαφορετικών ερωτήσεων, όλες στα ελληνικά. Τόσο το γραφικό του περιβάλλον όσο και η γενικότερη παρουσίαση του περιεχομένου του είναι αξιοπρεπέστατα, το ισχυρότερο ωστόσο κίνητρο για την ενασχόληση με το Mind the Buzz μακροπρόθεσμα είναι η συνεργασία του με το Facebook. Αυτή προσφέρει την ευκαιρία στους παίκτες ν' αντιπαραβάλλουν τα σκορ τους με τους εκεί φίλους τους - αγαπημένη... εχμ... ευγενής άμιλλα! - ενώ υπάρχει και η γενικότερη "εκτός Facebook" κατάταξη, με τους κορυφαίους παίκτες σε κάθε κατηγορία να ανανεώνονται συνεχώς. Πρόσκληση για συμμετοχή για Δικτυακό ανταγωνιστικό παιχνίδι με το Mind the Buzz μπορεί άλλωστε να στείλει κανείς απευθείας μέσα από το app, τόσο μέσω Facebook όσο και μέσω SMS ή mail.

Δοκιμάσαμε τις γνώσεις μας σε μία σειρά από κατηγορίες και οι εντυπώσεις μας είναι άριστες: είναι γρήγορο στην εκτέλεση, εύχρηστο και σχεδιασμένο έτσι ώστε να ξεκινά να παίζει κανείς μαζί του σε δευτερόλεπτα (όπως θα έπρεπε να κάνουν όλα τα apps για φορητές συσκευές). Οι ερωτήσεις είναι καλοδιαλεγμένες, δυσκολεύουν προοδευτικά και ο όλος μηχανισμός παιχνιδιού έχει αυτή τη γνωστή, απροσδιόριστη ιδιότητα του... "έλα, ένα ακόμη, ένα καλό", που όλοι ξέρουμε με πόσες ώρες ψυχαγωγίας ισοδυναμεί συνήθως. Τα "παράσημα" που ο παίκτης μπορεί να συγκεντρώσει με τις επιδόσεις και τα σκορ του σε κάθε κατηγορία είναι επίσης ενδιαφέρον κίνητρο για τους "μοναχικούς" παίκτες - αν μη τί άλλο γιατί έτσι εμπλουτίζουν το συνολικό "προφίλ" τους στο παιχνίδι.

Το Mind the Buzz είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή για τα iPhone και iPod Touch, η δημιουργός εταιρεία του σκοπεύει ωστόσο να παρουσιάσει σε λίγο καιρό έκδοση τόσο για iPad, όσο και για συσκευές Android. Με κόστος μόλις €0.89 κρίνουμε πως είναι ούτως ή άλλως προσιτό, αλλά και... άκρως συμφέρον αν σκεφτεί κανείς τις ώρες ψυχαγωγίας που μπορεί να προσφέρει. Άλλωστε, ας είμαστε ειλικρινείς: τί θα είχε περισσότερη πλάκα από το να το δωρίσουμε σε φίλους και γνωστούς, ώστε να τους δείξουμε στη συνέχεια πόσο υψηλότερα σκορ μπορούμε να σημειώσουμε στις αγαπημένες μας κατηγορίες; Στο... πνεύμα των Χριστουγέννων, πάντοτε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ