Λουκούμι

Ένα φτηνό, tres artistique cafe-bar, με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και στο Αστεροσκοπείο. Με τόσο χαμηλές τιμές αποκλείεται ν' αποτύχει.

Λουκούμι

Ένα φτηνό, tres artistique cafe-bar, με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και στο Αστεροσκοπείο. Με τόσο χαμηλές τιμές αποκλείεται ν' αποτύχει.

Λουκούμι - εικόνα 1

Με το λογότυπο να απεικονίζει μια σκάλα που ανηφορίζει μέσα από τις σπασμένες γραμμές ενός barcode, η νέα all day άφιξη της Πλατείας Αβησσυνίας, το «Λουκούμι», σε βάζει σε trip… απόδρασης. Έχουν πλάκα οι παλιομοδίτικες ρεκλάμες της εισόδου, που διαφημίζουν online υπηρεσίες σαν να πρόκειται για βαζάκια σπιτικής μαρμελάδας. Τις προσπερνάς, ανεβαίνεις τα σκαλιά και βρίσκεσαι στο παλιό bar-restaurant «Brachera». Μόνο που τώρα ο ψηλοτάβανος χώρος έχει αποβάλει τα αρ ντεκό στοιχεία κι έχει γίνει πιο αεράτος, με έργα ζωγραφικής παντού, τα φωτιστικά να κρέμονται ασύμμετρα σαν ουράνια σώματα και τα διαφορετικά μεταξύ τους τραπέζια να δίνουν –μαζί με τη μεγάλου μήκους μπάρα– μια πιο freestyle αίσθηση στη σάλα. Την ημέρα μπορείς να πιεις καφέ, να χαζέψεις μια περιοδική έκθεση φωτογραφίας, να παίξεις στην extra large σκακιέρα ή να συνοδεύσεις τη ρακή σου με ελληνικά μεζεδάκια (ντακάκια, σύγκλινο, απάκι, μύδια αχνιστά) σε προσιτές τιμές, μαζεύοντας ήλιο στο μπαλκόνι. Και το βράδυ, αν πας νωρίς, είναι πολύ πιθανό να πετύχεις κάποια θεατρική παράσταση ή live, ενώ αργότερα τη διασκέδαση αναλαμβάνουν κάθε βράδυ και διαφορετικοί DJs. Όταν πήγαμε εμείς, διάλεγε μουσική ο σκηνοθέτης –και συνιδιοκτήτης– Νίκος Σούλης. Έπαιζε Cake, Bowie, Springsteen, Seal, Iggy Pop, δηλαδή βατά και οικεία ακούσματα για το καλλιτεχνικό, 25 και άνω κοινό που άρχισε ήδη να συχνάζει εκεί. Και πώς να μην το κάνεις στέκι σου όταν το απλό ποτό κοστίζει μόνο € 5; Τα ακόμη καλύτερα βρίσκονται στην ταράτσα, με την Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο σε απόσταση «απλώνω το χέρι μου και τα πιάνω». Σίγουρα το «Λουκούμι» θα είναι από τα καλύτερα value for money του καλοκαιριού που έρχεται, δεδομένου ότι κανένα από τα «bars του πεντάευρου» (πληθαίνουν συνεχώς στην πόλη) δεν διαθέτει τόσο προνομιακό location.

Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, 6980503652.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο Angelos και η Fiona Kraft ενώνουν δυνάμεις για μια μοναδική βραδιά στην Αθήνα

Οι ανερχόμενοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στη σκηνή του "Bolivar" για ένα μοναδικό DJ set.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/08/2024

Techno στην άμμο: Οι Goom Gum απογειώνουν το Bolivar Beach

Ζήστε μια εκρηκτική βραδιά techno και indie beats από το δυναμικό δίδυμο της Αγίας Πετρούπολης.

Τα μπαρ στις ταράτσες της Αθήνας και του Πειραιά

Η λίστα που θα χρειαστείς όσο καμία άλλη για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Η Σιγκαπούρη μέσα από τις μπάρες της

Στα νοτιοανατολικά της Ασίας, στην περιβόητη πόλη-κράτος, έχει στηθεί μια μπαρ σκηνή που βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, ξεχειλίζει από δημιουργικότητα και σέβεται τις αρχές της βιωσιμότητας περισσότερο από κάθε άλλη.

Ο David Morales ζωντανά στην Αθήνα

Ο Νεοϋορκέζος DJ έρχεται στο Bolivar για μια House καλοκαιρινή βραδιά.

Η LP Giobbi θα ταρακουνήσει το "Bolivar Beach Club"

Η παραγωγός, πιανίστρια και ακτιβίστρια LP θα ανέβει στα decks του Bolivar.

O Hozho έρχεται στο "Bolivar"

Μαζί του Nick Devon, Steph b2b Rezzo και Nessa.