Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line' παρουσιάζουν ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια © Λεωνίδας Τούμπανος

Για σχεδόν 15 χρόνια, δεν υπήρχε τίποτα πίσω από τον αριθμό 56 της οδού Μαυρομιχάλη. Βλέπεις, ο χώρος που φιλοξενούσε το ιστορικό μπιλιαρδάδικο ήταν για αρκετό καιρό ανενεργός. Μέχρι που τον επέλεξαν οι Δημήτρης Νταφόπουλος, Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης (Line Athens - νο. 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) για το "Walk in Athens". "Θέλαμε να φτιάξουμε, εκτός των άλλων, ένα χαλαρό μέρος όπου ο καθένας θα είναι ευπρόσδεκτος, θα μπορεί απλώς να μπει περνώντας απ’ έξω, ακόμη και να πάρει κάτι στο χέρι ή για το σπίτι, και να συνεχίσει. Επίσης, στο "Walk in” –για να διατηρήσουμε και το κόνσεπτ του ονόματός του– δεν θα θέλαμε να γίνονται κρατήσεις", λέει ο Βασίλης Κυρίτσης για το ολοήμερο κόνσεπτ, που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 11 Απριλίου. 

Και εγένετο 'Walk in Athens'

Χώρος κουλ και άμεσος, με πάντρεμα του γυμνού σκυροδέματος με το ανοξείδωτο ατσάλι (συν το πολύ καλό branding της Ελένης Σακαλή), τζαμαρίες που δεν κόβουν τίποτα από την εξωτερική πλευρά και τραπέζια που διαμοιράζονται στα πεζοδρόμια, τόσο επί της Μαυρομιχάλη όσο και επί της –κάθετης στην πρώτη– Αραχώβης.

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα μεγάλο ψυγείο αποσπά το βλέμμα στο έμπα και ακολουθούν τα taps της τσιμεντένιας μπάρας. Από τα τελευταία, γεμίζουν τα ποτήρια οι 11 προτάσεις σε κοκτέιλ: Όλα ένα κι ένα, με προσωπικά highlights το Negroni με έξοχο βερμούτ από παντζάρι, το Gin Fizz με ροδάκινο και καρύδα, το Amaretto Mojito (το πρώτο συνθετικό του οποίου προκύπτει από δική τους επεξεργασία στα κουκούτσια φρούτων που έχουν χρησιμοποιηθεί για άλλες παρασκευές και δίνει μια ενδιαφέρουσα ψευδαίσθηση πικραμύγδαλου), καθώς και ένα φίνο Irish Punch. Για κάτι δίχως αλκοόλ, η Kombucha IPA είναι από τα καλύτερα ροφήματα του είδους που έπαιξαν ποτέ στην Αθήνα.

Πριν από αυτά, η Wise Cup μεριμνά για εξαιρετική πρώτη ύλη στον καφέ, έχοντας προετοιμάσει κάποια χαρμάνια αποκλειστικά για το Walk in Athens (σε πρώτη φάση βρίσκεις Βραζιλία, Κένυα και Αιθιοπία, καθώς και μια πιο selective επιλογή φίλτρου σε Geisha).

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Όλο το preserved και fermented κομμάτι που έχουμε ξεκινήσει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο μέσω του "Line”, το βρίσκεις πια και στο Walk In, σε διάφορες παρασκευές και πτυχές: ξίδια, πίκλες και πολλά άλλα. Πατά και στη λογική των ψωμιών μας, όπως και των κρασιών, όλα όμως λίγο πιο refined", συμπληρώνει ο Νίκος Μπάκουλης για το τι σερβίρεται εδώ. Ή πιο ορθά, στα όσα λαμβάνουν χώρα στα ενδότερα και πολύ πιο μακριά από αυτά.

Το ψωμί τοποθετείται –και εδώ– στο επίκεντρο. Το πρωινό section είναι αφιερωμένο σε σάντουιτς, με προζυμένια ψωμιά, πατατόψωμα, μπριός –όλα δικά τους from scratch– και τα βρίσκεις από τις 9 π.μ. σε καθημερινή βάση, μαζί με μια must taste χορτόπιτα. Έπειτα, το φαγητό ακολουθεί την ίδια λογική με το Line, με τον Φίλιππο Αλεξίου να επιμελείται όσα βγαίνουν από την κουζίνα, σε μια comfort λογική αλλά και σε circular economy φιλοσοφία.

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό σε σχέση με το Line, νομίζω πως εδώ έχει γίνει ένα βήμα παραπέρα στα πάντα. Αυτό τουλάχιστον θέλουμε να προσεγγίσουμε. Στα κρασιά, για παράδειγμα, ενώ ακολουθείται πιστά η λογική του fruit wine, υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που δίνει το κάτι παραπάνω γευστικά. Και όλα στην πιο άμεση και εύκολη μορφή για όλους", καταλήγει ο Νίκος Μπάκουλης.

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Walk In Athens

Μαυρομιχάλη 56, Εξάρχεια
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.