7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Το 4o «Bobos Arts Festival» φέρνει το καλοκαίρι στην πόλη

Το Σάββατο 18 Μαΐου το αγαπημένο παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης, επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, με ένα πλούσιο πρόγραμμα επιλεγμένων παραστάσεων και δράσεων. Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ θα απολαύσουμε παραστάσεις και δράσεις από καταξιωμένες θεατρικές ομάδες, αλλά και από νεοσύστατα καλλιτεχνικά σχήματα, των οποίων το έργο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε πρώτη παρουσίαση στο φεστιβάλ.

Μέσα από τις παραστάσεις και δράσεις του φεστιβάλ, θα μιλήσουμε για θέματα όπως η βιωσιμότητα, η προστασία του περιβάλλοντος και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Παράλληλα με το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής, μια μεγάλη σειρά δράσεων θα εξελίσσεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στις διάφορες γωνιές του κήπου.

Αντλώντας έμπνευση από το έργο σημαντικών καλλιτεχνών, πραγματοποιούνται πρωτότυπα εργαστήρια και δράσεις που στόχο έχουν να εξοικειώσουν τα παιδιά με τις τέχνες και να καλλιεργήσουν την έμφυτη φαντασία και δημιουργικότητά τους. Περιπλανώμενοι στον κήπο θα ανακαλύψουμε γωνιές εμπνευσμένες από τον Πικάσο, τον Ματίς, την Κουσάμα και άλλους καλλιτέχνες και θα μάθουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις τεχνοτροπίες και το έργο τους.

Κεντρική σκηνή 

"Όλα είναι μουσική": Μια ολόφρεσκια συναυλία από την επιτυχημένη Oμάδα Κοπέρνικος, η οποία με μπόλικο χιούμορ, υπέροχες μουσικές αλλά και ενδιάμεσους κωμικούς αυτοσχεδιασμούς, υπόσχεται να δώσει την πιο ξέφρενη νότα στο κλείσιμο του φεστιβάλ.

"Η Σολομώντεια λύση": Μια γεμάτη συμβολισμούς παιδική παράσταση από τον Θίασο Λαϊκού Θεάτρου Maticapi, με ζωντανή μουσική και ευφάνταστα σκηνικά φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά, η οποία είναι εμπνευσμένη από το έργο του 13ου αιώνα "Ο κύκλος με την κιμωλία".

"Φανταστείτε έναν κόσμο…": Μια αυτοσχεδιαστική παράσταση για την αποδοχή και την ενσωμάτωση από την ομάδα "Όνειρο είναι", μια μεικτή συμπεριληπτική ομάδα που στόχο έχει να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα αναπηρίας στην τέχνη.

"Το δέντρο της ευτυχίας": Μια νέα μουσικοθεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική και διαδραστικά στοιχεία από τη νεοσύστατη Ομάδα Artflow, οδηγεί μικρούς και μεγάλους σε ένα περιπετειώδες ταξίδι προς το άγνωστο.   

"Μικροί κωμικοί – Kidsopenmic" με τον Λάμπρο Φισφή: Για ακόμα μία χρονιά το Βοbos δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να ανέβουν στη σκηνή και να γίνουν για λίγο stand up comedians, παρουσιάζοντας τα δικά τους αστεία.

"Βubble  show": Ένα περιφερόμενο show σαπουνόφουσκας από την ομάδα Kokoika.

Διαβάστε Επίσης

Εργαστήρια

"Τα φτερά της φαντασίας" από το British  Council: Ένα ευφάνταστο εργαστήρι, στο οποίο τα παιδιά μαθαίνουν πώς να μετατρέπουν απλά χαρτιά σε πολύχρωμες δημιουργίες.  

"Εσύ πώς νιώθεις σήμερα;" από τοPow  Wow: Με αφετηρία το έργο του Σουηδού καλλιτέχνη Jeppe  Hein, δημιουργούμε μια συλλογική "τοιχογραφία συναισθημάτων". 

"Αρχαιοεξερευνήσεις με τον Πικάσο και τον Νταλί" από τις Αθηνοπεριπέτειες: Διακοσμούμε έργα από πηλό, με έμπνευση απ’ τον Πικάσο, τον Νταλί και την ελληνική αρχαιότητα. 

"Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!" από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Τα παιδιά φτιάχνουν τους δικούς τους ήρωες των Δικαιωμάτων, με την τεχνική του κολλάζ.  

"Φορώντας την τέχνη" της Δάφνης Διονυσοπούλου: Mε απλά υλικά και πολλή φαντασία τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους κοσμήματα, εμπνευσμένα από την τέχνη των HenriMatisse και YayoiKusama 

"Το δέντρο της ζωής¨" από τη Μέριμνα: Φτιάχνουμε το δικό μας Δέντρο της Ζωής, μαθαίνοντας πως η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και ανταμοιβές. 

"Τα πολύχρωμα φτερά του Matisse" από το Αrt For Earth 22:Τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα συλλογικό έργο εμπνευσμένο από την τέχνη του Henri Matisse. 

"Ξαναφτιάχνοντας τη ζωή" από τη Σχεδία Αρτ: Ένα εργαστήρι επαναχρησιμοποίησης (upcycling), όπου η αγάπη, η αλληλεγγύη και η δημιουργία, συναντιούνται με την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.  

"Τέχνη από σκουπίδια" από Τα Μυστικά του Ωκεανού: Μετατρέπουμε άχρηστα αντικείμενα σε ευφάνταστες δημιουργίες, ανακαλύπτοντας παράλληλα τη σημασία του να διατηρούμε τους ωκεανούς μας καθαρούς.  

"Μικροί 'Μεγάλοι' ζωγράφοι": Χαλαρώνουμε χρωματίζοντας τα περιγράμματα γνωστών έργων τέχνης. 

Παράλληλες δράσεις

"Circulus" από το Θέατρο κούκλας Μανιβέλα & Ανεμοδούρα: Μια παράσταση κουκλοθέατρου, στημένη πάνω σε μια τροχήλατη σκηνή, με κούκλες άμεσου χειρισμού που κάνουν τα πάντα για να εντυπωσιάσουν μικρούς αλλά και μεγάλους.  

"Μια παλέτα όλο φως" από το Ίδρυμα Παναγιώτη & Έφης Μιχελή: Μια θεατρική δράση εμπνευσμένη απ' το έργο της ζωγράφου Έφης Μιχελή. 

"Μουσικά παραμύθια" από τις Παραμυθοκόρες & το Athens Comics Library: Διαδραστικές αφηγήσεις μουσικών παραμυθιών που θα ταξιδέψουν μικρούς αλλά και μεγάλους.  

"Το μαγικότσιρκο": Ένα ζογκλερικό one-man show από τους Kokoika, όπου το παραδοσιακό συναντά το σύγχρονο και η μαγεία του τσίρκο αποκαλύπτεται.  

"Το βαλς του σκαντζόχοιρου" από το  Filea’sSongs: Ένα διαδραστικό μουσικοκινητικό δρώμενο, με τη μουσικοπαιδαγωγό και συγγραφέα Ηλιάνα Φιλέα. 

"Familyyoga" από το Yoga for Happy Kids: Μικροί και μεγάλοι γυμνάζουν σώμα και πνεύμα διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας τις βασικές αρχές της γιόγκα. 

"Αφήγηση: Ήταν κάποτε το τίποτα" από τις εκδόσεις Φουρφούρι: Η ομάδα Φ μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στον κόσμο του τίποτα και του κάτι. 

"Αφήγηση: Η ιστορία της τέχνης σε 21 γάτες" από τις εκδόσεις Φουρφούρι: "Καλλιεργημένες" γάτες μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της τέχνης.  

Τον παλμό της ημέρας θα δίνει το Bobos Family Radio, ο ψηφιακός ραδιοφωνικός σταθμός του Bobos, που έχει λάβει την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σαρακατσάνης

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 15 € / άτομο (έως 17 Μαΐου)
Γενική είσοδος: 17 € / άτομο (τιμή κατά την είσοδο)
Οικογενειακό: 15 € / άτομο (για 4 ή περισσότερα άτομα)
Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.