Αποκριάτικο πάρτι για παιδιά και παραδοσιακά Κούλουμα ετοιμάζει ο Δήμος Πειραιά

Διαγωνισμός αποκριάτικης στολής, εργαστήρια για παιδιά, Zumba Carnival Party και ένα παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά, είναι μερικά απ' όσα ετοιμάζει ο Δήμος Πειραιά.

Αποκριά στον Πειραιά

Σε ένα αποκριάτικο καρναβαλοπάρτι, γεμάτο χρώματα, σερπαντίνες και κομφετί θα διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι, το Σάββατο 16 Μαρτίου, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., στην πλατεία Κοραή. 

Πολύχρωμες στολές θα γεμίσουν την πλατεία Κοραή, όπου θα πραγματοποιηθεί και  διαγωνισμός αποκριάτικης στολής. Τις αποκριάτικες στιγμές τους, μικροί και μεγάλοι θα απαθανατίσουν με το 360ο Carnival Video Booth. Εκατοντάδες χαρταετοί θα μοιραστούν στα παιδιά της πόλης το Σάββατο, για να πετάξουν και να γεμίζουν χρώματα τον Πειραϊκό ουρανό την Καθαρά Δευτέρα.

Αποκριά στον Πειραιά

Επιπλέον, τα παιδιά με το εργαστήρι "Χρώμα" θα κατασκευάσουν μικρούς χαρταετούς και με το εργαστήρι "Ζωγραφικής", αποκριάτικες μάσκες. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι, θα διασκεδάζουν, θα χορέψουν με DJ και με Bubble Show. 

Ταυτόχρονα, οι λιλιπούτειοι Πειραιώτες θα ψυχαγωγηθούν με Face Painting, θα συμμετέχουν ενεργά στο Zumpa Dance Show και στο Zumba Carnival Party και θα απολαύσουν τους ξυλοπόδαρους και τους Ανιματέρ. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση Καραγκιόζη: "Οι απόκριες της Βεζυροπούλας".

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου θα συμμετέχει στην αποκριάτικη εκδήλωση.

Αποκριά στον Πειραιά

Καθαρά Δευτέρα, 18/2 | 12 μ.μ.

Κούλουμα στην παραλία της Φρεαττύδας | Παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι  με τη Γωγώ Τσαμπά

Ένα μεγάλο παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά στήνει ο Δήμος Πειραιά, με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός - θα βρίσκεται εκεί για να προσφέρει σαρακοστιανά εδέσματα, την παραδοσιακή λαγάνα, χαλβά και καλό κρασί-, στην παραλία της Φρεαττύδας με σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί και χορό. Μικροί και μεγάλοι θα χαρούν το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού και τα Κούλουμα δίπλα στη θάλασσα του Πειραιά, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών θα πλαισιώσει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες. 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Τη διοργάνωση  των εκδηλώσεων έχει η Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και το Destination Piraeus του Δήμου Πειραιά. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.