Σερβία: Η Ελλάδα στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης

Η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή των αναζητήσεων σχετικά με τους προορισμούς των διακοπών τους των Σέρβων ταξιδιωτών.

Σερβία: Η Ελλάδα στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης Άποψη του ελληνικού περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου

Υψηλή παραμένει η ζήτηση των Σέρβων ταξιδιωτών για την Ελλάδα και το 2024, με τη χώρα μας να βρίσκεται στην κορυφή των αναζητήσεων σχετικά με τους προορισμούς των διακοπών τους. Αυτό διαπιστώθηκε στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού "International Fair of Tourism" (IFT), που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Στη φετινή 45η διοργάνωση της Έκθεσης η Ελλάδα ήταν Χώρα-Εταίρος (Partner Country) και για τον λόγο αυτό τα εγκαίνια πραγματοποίησαν από κοινού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Aleksandar Vučić και η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και στη στρατηγική της Ελλάδας για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Σερβία: Η Ελλάδα στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου για την ελληνική συμμετοχή στην 45η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΙFT) στο Βελιγράδι. Από τα αριστερά, ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου, Miodrag Popović, η Διευθύντρια του Τουριστικού Οργανισμού Σερβίας, Marija Labović, ο Συντονιστής της 45ης IFT, Dragan Zečević, ο Υφυπουργός Τουρισμού και Νεολαίας της Δημοκρατίας της Σερβίας, Uroš Kandić, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σερβίας, Γ. Κακούτης, και ο μεταφραστής Danilo Miljenovic.

Εξάλλου, τη σημαντική θέση που έχει η σερβική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό επισήμανε και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σερβίας, Γιώργος Κακούτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης προς τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, με την παρουσία στελεχών της σερβικής κυβέρνησης και τουριστικής αγοράς. Ο κος Κακούτης υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην Έκθεση και κάλεσε τους Σέρβους να εξακολουθήσουν να επισκέπτονται τους γνωστούς και τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς της Ελλάδας.

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκαν ο κος Vučić και η κα Κεφαλογιάννη, ενώ συνεκθέτες σε αυτό ήταν οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ). Συνολικά, τη φετινή IFT Βελιγραδίου επισκέφθηκαν 42.435 άτομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι κρυμμένοι θησαυροί του Ικονίου

Ένα οδοιπορικό στο καταπράσινο Ικόνιο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, πατρίδα του μουσουλμάνου ποιητή Ρουμί και τόπο με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
28/05/2024

Vamvakou Experience Festival 2024: Τον Ιούλιο, ραντεβού στη Βαμβακού!

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις αρχές του Ιουλίου παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Aegean: 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

Η εταιρεία συνεχίζει το ταξίδι της με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Πού ταξιδεύουν οι μουσικόφιλοι αυτό το καλοκαίρι;

Συγκεντρώσαμε σε έναν –όσο το δυνατόν πληρέστερο– οδηγό τα μουσικά φεστιβάλ της περιφέρειας που συνδυάζουν πολιτιστικό ενδιαφέρον και φυσικό, ορεινό ή νησιωτικό, τοπίο και δίνουν την τέλεια αφορμή για "εναλλακτικές" διακοπές.

Samos Young Artists Festival 2024: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών επιστρέφει στη Σάμο

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδών, από το σόλο πιάνο, διαχρονικές μελωδίες του οπερατικού ρεπερτορίου, μουσική δωματίου για έγχορδα και πνευστά, τζαζ, έως και μουσική Φάντο.

4 αφορμές για βόλτες στη Λέσβο

Πατρίδα του ούζου, του Ελύτη, της Σαπφούς και του Μυριβήλη, η Λέσβος είναι ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις.

Ο Xavier Thuizat είναι ο νέος Head Sommelier της Air France

Σαμπάνια, Μπορντώ, Βουργουνδία, Ροδανός, Languedoc-Roussillon, Κοιλάδα του Λίγηρα και Αλσατία - οι πιο φίνες ποικιλίες της Γαλλίας θα φιγουράρουν στη νέα wine list της Air France, με την υπογραφή του διακεκριμένου sommelier.