Λειψοί: "Όχι" σε οργανωμένες παραλίες και βράβευση για "πράσινες" πρωτοβουλίες

Διεθνή ΜΜΕ κατέταξαν τους Λειψούς ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας και του πλανήτη.

Λειψοι

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική σεζόν για τους Λειψούς, καθώς για τον μήνα Απρίλιο διαπιστώθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης σε σύγκριση με πέρυσι. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λειψών, Φώτη Μάγγο "οι Λειψοί κερδίζουν σταδιακά το στοίχημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Οι ταξιδιωτικές ροές ήταν ενισχυμένες τον Απρίλιο με έμφαση στην περίοδο του Πάσχα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Η αυξημένη δημοφιλία του προορισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις 'πράσινες' πρωτοβουλίες μας",

Σημαντική είναι η ανταπόκριση του ταξιδιωτικού κοινού στο βιώσιμο κάλεσμα του Δήμου και του προορισμού που λένε "όχι" σε οργανωμένες ξαπλώστρες στις παραλίες. Διεθνή ΜΜΕ, όπως το Ιταλικό Vanity Fair, η Βρετανική εφημερίδα Metro και το διεθνές δίκτυο Euronews, κατέταξαν τους Λειψούς ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας και του πλανήτη!

Λειψοι

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Δήμος Λειψών τιμήθηκε με βραβείο στα επετειακά Tourism Awards στην κατηγορία Destination Branding για τις ενέργειες σχετικά με την πρωτότυπη τοποθέτηση τουριστικού "προιόντος" και το "πράσινο" κάλεσμα χωρίς οργανωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Το βραβείο παρέλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Μπουράκης

Πρόσφατα δρομολογήθηκε μια νέα δράση κατά την οποία η Μονάδα Αφαλάτωσης των Λειψών, που παρέχει υδατική αυτονομία στο 100%, θα γίνει λειτουργικά "πράσινη" και οικονομικά βιωσιμότερη με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας. Με τον τρόπο αυτό "ανοίγει ο δρόμος" για την ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση του περιβάλλοντος και τη μείωση της τιμής πώλησης του νερού προς τους κατοίκους των Λειψών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι κρυμμένοι θησαυροί του Ικονίου

Ένα οδοιπορικό στο καταπράσινο Ικόνιο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, πατρίδα του μουσουλμάνου ποιητή Ρουμί και τόπο με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
28/05/2024

Vamvakou Experience Festival 2024: Τον Ιούλιο, ραντεβού στη Βαμβακού!

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις αρχές του Ιουλίου παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Aegean: 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

Η εταιρεία συνεχίζει το ταξίδι της με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Πού ταξιδεύουν οι μουσικόφιλοι αυτό το καλοκαίρι;

Συγκεντρώσαμε σε έναν –όσο το δυνατόν πληρέστερο– οδηγό τα μουσικά φεστιβάλ της περιφέρειας που συνδυάζουν πολιτιστικό ενδιαφέρον και φυσικό, ορεινό ή νησιωτικό, τοπίο και δίνουν την τέλεια αφορμή για "εναλλακτικές" διακοπές.

Samos Young Artists Festival 2024: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών επιστρέφει στη Σάμο

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδών, από το σόλο πιάνο, διαχρονικές μελωδίες του οπερατικού ρεπερτορίου, μουσική δωματίου για έγχορδα και πνευστά, τζαζ, έως και μουσική Φάντο.

4 αφορμές για βόλτες στη Λέσβο

Πατρίδα του ούζου, του Ελύτη, της Σαπφούς και του Μυριβήλη, η Λέσβος είναι ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις.

Ο Xavier Thuizat είναι ο νέος Head Sommelier της Air France

Σαμπάνια, Μπορντώ, Βουργουνδία, Ροδανός, Languedoc-Roussillon, Κοιλάδα του Λίγηρα και Αλσατία - οι πιο φίνες ποικιλίες της Γαλλίας θα φιγουράρουν στη νέα wine list της Air France, με την υπογραφή του διακεκριμένου sommelier.