Food festivals

Ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά μήνας μεγάλων γαστρονομικών φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Μη φανταστείτε εκθέσεις προϊόντων κι επίδειξη συνταγών. Η ατμόσφαιρα θυμίζει γιορτή. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα.

Food festivals

Ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά μήνας μεγάλων γαστρονομικών φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Μη φανταστείτε εκθέσεις προϊόντων κι επίδειξη συνταγών. Η ατμόσφαιρα θυμίζει γιορτή. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα.

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Food festivals - εικόνα 1

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εορτές ξεκινά στο Δουβλίνο στις 25/11 με το glamorous φεστιβάλ Γεύσεις των Χριστουγέννων. Για τρεις ημέρες τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης σερβίρουν τα εορταστικά μενού τους, τα οποία συνοδεύονται από κρασί και, φυσικά, ουίσκι. Στο συνεδριακό κέντρο της πόλης στήνεται μια ακόμη μεγάλη αγορά (www.tasteofchristmas.ie).

Χονγκ Κονγκ

Food festivals - εικόνα 2

Από ένα τριήμερο ετήσιο φεστιβάλ γαστρονομίας το Χονγκ Κονγκ πατάει φέτος τρελό γκάζι κι ετοιμάζεται για ένα ατελείωτο γαστρονομικό πάρτι που θα διαρκέσει ολόκληρο τον Νοέμβριο. Η καρδιά του φεστιβάλ Wine & Dine θα χτυπά στην… εστιατορική γειτονιά Lan Kwai Fong και θα περιλαμβάνει γεύσεις από την πληθωρική κινέζικη κουζίνα, κρασιά από ολόκληρο τον κόσμο και φαντασμαγορικά καλλιτεχνικά δρώμενα. (www.discoverhongkong.com).

Βουργουνδία, Γαλλία

Ακριβώς τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου θα δοθεί φέτος το σύνθημα για να ξεκινήσει το μεγάλο πάρτι υποδοχής του Beaujolais Nouveau σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Γαλλίας. Οι πιο τυχεροί θα πάνε στην πρωτεύουσα της Βουργουνδίας, την Beaujeu, όπου οι εορτασμοί για τη νέα σοδειά του φρέσκου κόκκινου κρασιού θα διαρκέσουν τρεις ημέρες!

Σαν Μινιάτο, Ιταλία

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα μεθυστικά αρώματα της λευκής τρούφας; Σίγουρα όχι όσοι βρεθούν στη μικρή μεσαιωνική πόλη του Σαν Μινιάτο στην Τοσκάνη, τα τελευταία τρία σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου. Ντόπιοι «συλλέκτες» πωλούν τη σοδειά τους, τα εστιατόρια αφιερώνουν εξολοκλήρου τα μενού τους στην τρούφα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι κρυμμένοι θησαυροί του Ικονίου

Ένα οδοιπορικό στο καταπράσινο Ικόνιο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, πατρίδα του μουσουλμάνου ποιητή Ρουμί και τόπο με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
28/05/2024

Vamvakou Experience Festival 2024: Τον Ιούλιο, ραντεβού στη Βαμβακού!

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις αρχές του Ιουλίου παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Aegean: 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

Η εταιρεία συνεχίζει το ταξίδι της με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Πού ταξιδεύουν οι μουσικόφιλοι αυτό το καλοκαίρι;

Συγκεντρώσαμε σε έναν –όσο το δυνατόν πληρέστερο– οδηγό τα μουσικά φεστιβάλ της περιφέρειας που συνδυάζουν πολιτιστικό ενδιαφέρον και φυσικό, ορεινό ή νησιωτικό, τοπίο και δίνουν την τέλεια αφορμή για "εναλλακτικές" διακοπές.

Samos Young Artists Festival 2024: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών επιστρέφει στη Σάμο

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδών, από το σόλο πιάνο, διαχρονικές μελωδίες του οπερατικού ρεπερτορίου, μουσική δωματίου για έγχορδα και πνευστά, τζαζ, έως και μουσική Φάντο.

4 αφορμές για βόλτες στη Λέσβο

Πατρίδα του ούζου, του Ελύτη, της Σαπφούς και του Μυριβήλη, η Λέσβος είναι ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις.

Ο Xavier Thuizat είναι ο νέος Head Sommelier της Air France

Σαμπάνια, Μπορντώ, Βουργουνδία, Ροδανός, Languedoc-Roussillon, Κοιλάδα του Λίγηρα και Αλσατία - οι πιο φίνες ποικιλίες της Γαλλίας θα φιγουράρουν στη νέα wine list της Air France, με την υπογραφή του διακεκριμένου sommelier.