Vinoterra

Ένα μοντέρνο wine restaurant, βασισμένο σε μια εξαιρετική αδελφή κάβα, όπου το πίνειν και το τρώγειν έχουν ασυνήθιστη ποιότητα. Οι τιμές του θα ενθουσιάσουν τους wine lovers.

Vinoterra

Ένα μοντέρνο wine restaurant, βασισμένο σε μια εξαιρετική αδελφή κάβα, όπου το πίνειν και το τρώγειν έχουν ασυνήθιστη ποιότητα. Οι τιμές του θα ενθουσιάσουν τους wine lovers.

Vinoterra - εικόνα 1

Το «Vinotera», όπως θα καταλαβαίνετε ίσως και από το όνομά του, δεν είναι συνηθισμένο εστιατόριο. Συνδέεται άμεσα με την καλύτερη κάβα του Ηρακλείου –και μία από τις top των Αθηνών–, κερδίζοντας έτσι με το σπαθί του τον τίτλο «wine restaurant». Η πολιτική των τιμών στο σερβίρισμα των κρασιών δεν έχει προηγούμενο στην πόλη. Αν και στην καθημερινή λειτουργία μπορεί να σου φαίνεται περίπλοκο να διαλέγεις ανάμεσα σε χίλια και βάλε κρασιά, ο wine lover μπορεί να διαλέξει και να πιει ό,τι θέλει!

Τα κρασιά με λιανική τιμή πώλησης έως € 50 επιβαρύνονται μ’ ένα κόστος σερβιρίσματος μόλις 10%, ενώ στα ακριβότερα προστίθεται ένα 30%. Πρακτικά, ο σομελιέ του ρεστοράν, ο Αποστόλης, προτείνει κρασιά που ταιριάζουν με το φαγητό σας, είτε σε ποτήρι είτε σε μπουκάλι, όντας πάντα έτοιμος να ανοίξει τη φιάλη που εσείς διαλέγετε από το ρεπερτόριο της ομώνυμης αδελφής κάβας. Και τα προτείνει με κέφι, περιγράφοντάς τα αναλυτικά για να διαλέξετε.

Το εστιατόριο είναι ουσιαστικά καινούργιο, αλλά –παρά τα μικροπροβλήματα της πρώτης περιόδου– η κουζίνα δείχνει καλό δυναμικό και πολύ ωραίες ιδέες. Εκτός από τα στάνταρ πιάτα του καταλόγου, εμφανίζονται και προτάσεις ημέρας, γραμμένες με όμορφα γράμματα στο μαυροπίνακα στην «πλάτη» του μαγαζιού. Από αυτές δοκίμασα κρουστά ρεβίθια μαγειρεμένα με μπόλικο κρεμμύδι, που τους δίνει ζωηρή, ελαφρά ξινόγλυκη γεύση, με πικάντικο ιταλικό λουκάνικο και καπνιστό τυρί Βερμίου ως ταιριαστή συνοδεία. Πολύ επιτυχημένες είναι οι κροκέτες παστού μπακαλιάρου, σαν ωραίος αλμυρός λουκουμάς, μαζί με μια κρέμα από παντζάρι.

Στα ζυμαρικά δίνει βάρος το μενού. Νόστιμα γκαρκανέλι με κόκκινο ραγού μοσχαριού (λίγο σκληρό), αλλά ακόμη ωραιότερη πάστα με μανιτάρια και λάδι τρούφας, το καλύτερο από τα πιάτα που δοκιμάσαμε. Το φιλέτο συνοδεύεται από ωραίο πουρέ με βότανα του βουνού· το λαβράκι με πουρέ σελινόριζας είναι καλή ιδέα, αλλά απέτυχαν να του δώσουν την τραγανή πέτσα που ήθελαν· η παντσέτα με τα κυδώνια, ωραία συνταγή, θα κέρδιζε αν το κρέας έβγαινε πιο μελωμένο.Το «Vinotera» είναι ένα όμορφο, μοντέρνο ρεστοράν, με μεγάλη μπάρα για όσους θέλουν να απολαύσουν μόνο το κρασί τους – ο κόσμος που το γεμίζει κινείται ανάμεσα σε 30-40something. Ο φωτισμός του είναι προσεγμένος και ατμοσφαιρικός. Το «Vinotera» έχει ιδέα που τη στηρίζει.

(+) Οι εξαιρετικές τιμές και το σέρβις του κρασιού. (-) Ξεφεύγουν σε ακρίβεια κάποια μαγειρέματα. Ιnfo

VINOTERA Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ηράκλειο, 2102717554. Έως 1 π.μ. Και μεσημ. Τιμή: € 25-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Vinoterra Resto & Cava

Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ν. Ηράκλειο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!