O Λεμονόκηπος

Ένα αρχοντικό του ’30 στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολύχρωμο, ζωγραφιστό απ’ άκρη σ’ άκρη, με διεθνούς λογικής γεύσεις – που θέλουν όμως ακόμη λίγη δουλειά.

O Λεμονόκηπος

Ένα αρχοντικό του ’30 στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολύχρωμο, ζωγραφιστό απ’ άκρη σ’ άκρη, με διεθνούς λογικής γεύσεις – που θέλουν όμως ακόμη λίγη δουλειά.

O Λεμονόκηπος - εικόνα 1

Πιάνουν τα χέρια τους στον «Λεμονόκηπο». Ο Γιάννης (ο οποίος έχει και το «Εν Αιθρία» στην ίδια γειτονιά) έστησε το εστιατόριο με τη βοήθεια της Αγγλίδας γυναίκας του Σόφι. Μεταμόρφωσαν ένα παραμελημένο… σιντριβάνι σε απίθανο τζάκι, που φιγουράρει στα δεξιά της εισόδου με «χρυσή» καμινάδα, ζωγράφισαν στο χέρι τις κολόνες, τις καρέκλες, τα τραπέζια, τις μπορντούρες στους καθρέφτες, ακόμη και τα τζάμια αυτού του όμορφου, παλιού αρχοντικού, με τα υπέροχα παλιά πλακάκια, τα σκαλιστά έπιπλα και τα φωτιστικά από φυσικό γυαλί. Νιώθεις μια γλυκιά ζεστασιά σ’ αυτό τον πληθωρικό τρισδιάστατο «καμβά» που τον χρωματίζει χαρούμενα κι η μουσική, βολτάροντας σε διάφορα είδη και δεκαετίες. «Ανθρώπινη» αίσθηση συνολική, αντίδοτο στις απρόσωπες συνταγές και τα κλωνοποιημένα ντεκόρ.

H κουζίνα ανακατεύει με τη σειρά της τα χρώματά της σε διεθνή παλέτα και τα σερβίρει στα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. νομίζω όμως ότι δεν έχει βρει ακόμη τις ισορροπίες της. Αρκετά καλοφτιαγμένη η μους καπνιστής μελιτζάνας που σερβίρεται με ψητά ντοματάκια και παξιμάδι (€ 4,50), ενώ εξίσου απλό και συμπαθητικό είναι το χωριάτικο λουκάνικο τύπου σπετζοφάι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, με πιπεριές και ψητές πίτες για τις απαραίτητες βούτες (€ 5,50). Οι μπουκιές τυριού από Philadelphia, ρικότα και φέτα, σε εκδοχές με μαϊντανό, με καρύδι, με φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα βύσσινο (€ 6) είναι κάπως μπερδεμένη συνταγή για τα γούστα μου, ενώ και στα ντολμαδάκια γιαλαντζί (€ 5) θα ήθελα να κρατάει λίγο παραπάνω το ρύζι στο δόντι. Το χοιρινό (€ 12) πάντως, με μανιτάρια, λαχανικά, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί, που έρχεται στο τραπέζι στο τηγάνι του, είναι ιδιαίτερα χορταστικό πιάτο. Αφήστε χώρο και για το cheesecake με μπανάνα και σάλτσα butterscotch (€ 5) ή για λεμονόπιτα (€ 5), η οποία, προφανώς, σε έναν «Λεμονόκηπο» δεν θα μπορούσε να λείπει.

(+) Το ιδιαίτερο περιβάλλον με την πολύχρωμη διάθεση. Η έντιμη κοστολόγηση. (-) Όταν διαβάζεις «μοσχαρίσιο κότσι σιγοψημένο στο φούρνο», το περιμένεις πιο μελωμένο.

Περισσότερες πληροφορίες

Λεμονόκηπος (Ο)

Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!