"Malabar": 10 νόστιμα χρόνια αλά Γιακαλής

Το μενού που σερβίρεται αυτήν την εποχή στο όμορφο εστιατόριο του ξενοδοχείου «The Margi» της Βουλιαγμένης έχει χαρακτήρα επετειακό, σταχυολογώντας χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ του βραβευμένου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή.

malabar1

Την πρώτη του δεκαετία συμπληρώνει φέτος ο Παναγιώτης Γιακαλής στο τιμόνι του όμορφου "Malabar" αλλά και στον ρόλο του executive chef του πολυτελούς ξενοδοχείου "The Margi" της Βουλιαγμένης που το φιλοξενεί. Μια δεκαετία γόνιμη αν μη τι άλλο, μια και η συνεργασία του πολύ ταλαντούχου σεφ με τους αδερφούς Αγιοστρατίτη που έχουν το ξενοδοχείο γέννησε επιπλέον το χρυσοσκουφάτο ρεστοράν "Patio" σε μια κρυμμένη αυλή εντός του, αλλά επεκτάθηκε και έξω από αυτό, με τη δημιουργία των εστιατορικών instant hit "Krabo" και "Akti" στη Βουλιαγμένη, και βεβαίως της Margi Farm στα Καλύβια. Αυτή η τελευταία μάλιστα βρίσκεται σε φάση μεγάλης επέκτασης και θα μας συστηθεί εκ νέου αγνώριστη τον Μάιο, ενώ μεγάλες αλλαγές δρομολογούνται προσεχώς και στο "Malabar" όπως μου εκμυστηρεύεται ο σεφ το βράδυ που επισκέπτομαι το εστιατόριο. 

malabar2

Μπροστά μου έχει καταφτάσει εντωμεταξύ μια υπέροχη κοτόσουπα με λαχανικά γλασέ που θυμίζει βουτυράτο πικάντικο βελούδο κι έχει για συνοδεία τραγανή μπρουσκέτα με ένα εξίσου βελούδινο πατέ από το συκώτι του πουλερικού. Πρόκειται για ένα πιάτο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2021 και φιγουράρει ψηλά ψηλά στο πλούσιο φετινό μενού που έχει χαρακτήρα επετειακό, κάνοντας στάσεις σε χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ του σεφ που αναγράφονται στον κατάλογο με τη χρονιά της εμφάνισης τους και συνδυάζουν όμορφα το comfort στοιχείο με πινελιές έντεχνες στη λογική της μοντέρνας μπιστρονομίας: πιτάκια με εξαιρετικό μπακαλιάρο tempura, αγιολί και ταρτάρ παντζαριού που θυμίζουν τραπέζι της 25ης Μαρτίου τυλιγμένο σε tacos (2019), πικάντικο μοσχαρίσιο ταρτάρ με μουστάρδα Dijon που κάθεται πάνω σε κρακελαριστό "ψωμί" από τερίνα πατάτας (2020), τραγανά σπαράγγια με jamon, παρμεζάνα και αυγό σε κρούστα ψωμιού, που προσφέρουν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τις υφές (2014). 

malabar3

Ανοίγοντας το κεφάλαιο των ζυμαρικών δεν γίνεται να μη σταθώ στην πληθωρική νοστιμιά του κριθαρότου με παντζάρι που δυναμιτίζεται με κρέμα σκόρδου και καπνιστό χέλι και βεβαίως στα εξαιρετικά χειροποίητα νιόκι με κρέμα παρμεζάνας και δυνατή τρούφα που αμφότερα ξεκίνησαν την καριέρα τους το 2012 και ειδικά το δεύτερο δεν έπαψε στιγμή να σερβίρεται στο εστιατόριο, αποτελώντας πια σήμα κατατεθέν του. Από την άλλη, το χεράκι αρνιού με πουρέ ρεβυθιού, ελιές και ντομάτα κονφί (2013) ναι μεν εκπέμπει φινετσάτη γεύση γης αλλά το κρέας δείχνει να αποζητά λίγη παραπάνω υγρασία, οπότε χαίρομαι περισσότερο το ζουμερό και χυμώδες χριστόψαρο που έρχεται ψημένο ολόσωστα, πάνω σε ένα ευγενικώς ξινό φρικασέ μανιταριών (2017). 

Το γλυκό φινάλε έχει κι αυτό τα δικά του θέλγητρα, είτε προτιμήσετε το μιλφέιγ με φίνα κρέμα εσπεριδοειδών και παγωτό Grand Marnier (2014) είτε την tarte tatin με τα έξοχα καραμελωμένα φύλλα σφολιάτας και την αλμυρή καραμέλα που της πηγαίνει πολύ (2021). 

Περισσότερες πληροφορίες

Malabar

(ξεν. «The Margi») Λητούς 11, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!