Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση

Η φθινοπωρινή σεζόν φέρνει καινούργιους στόχους, μεταξύ αυτών και το να δοκιμάσουμε τα ολόφρεσκα καλοφαγικά σποτ της Αθήνας.

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση

Η φθινοπωρινή σεζόν φέρνει καινούργιους στόχους σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ αυτών και το να δοκιμάσουμε όλα εκείνα τα ολόφρεσκα καλοφαγικά σποτ που βλέπαμε να ξεφυτρώνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Αθήνα.

East Coast

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 1

Το όνομα παραπέμπει στις εξωτικές ακτές των surfers, η έδρα του όμως είναι στην καρδιά του Πειραιά. Καφές από την αθηναϊκή microroastery Area 51, all-day brunch, κοκτέιλ και bar pizza συνδυάζονται με concept shopping. Το brand της ομάδας, KVD2137, έχει workshop δίπλα στην μπάρα, και η στάμπα του μαρκάρει αξεσουάρ και είδη ένδυσης, με υφάσματα από 100% οργανικό βαμβάκι και χρώματα με βάση το νερό.

Hanoi

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 2

Την αυθεντική γεύση του Βιετνάμ έχει φέρει στο κέντρο της Αθήνας το «Hanoi», που βρήκε τη θέση του στην οδό Πετράκη. Ένας απλός χώρος με λίγα τραπέζια αφήνει τη νοστιμιά μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες κουζίνες της Ασίας να πάρει το λόγο. Οι σούπες Pho αναμένεται να γίνουν φθινοπωρινό σουξέ, ο vegan πλούτος συστήνεται μέσα από salad bowls γεμάτα εξωτικά φρούτα, τόφου και ξηρούς καρπούς, ενώ bao buns και dumplings ευνοούν το τσιμπολόγημα συνοδεία της βιετναμέζικης μπύρας.

Okio

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 3
© Xristos Drazos

Στέκι στο κέντρο έχει βρει ο Παναγιώτης Γιακαλής, γνωστός μας από τις εξαιρετικές δουλειές του στα νότια («The Margi Hotel», «Akti»). Το «Okio» εμφανίστηκε στον παλιό χώρο του «Mr. Pug» του Γιώργου Βενιέρη, πιάνει το ασιατικό νήμα και το συνδέει με τη Μεσόγειο, σε ένα Asian-Med fusion μενού. Με head chef τον νεαρό Βαγγέλη Δαγδελένη, το μοσχαρίσιο συκώτι συνοδεύεται από χουρμά με πραλίνα φουντουκιού, χαμομήλι και φρέσκα σύκα, οι μπάμιες κάνουν παρέα με μανιτάρια shiitake και καψαλισμένο καλαμπόκι σε ζωμό μπέικον, και το καλαμάρι ξαπλώνει σε σάλτσα μπουγιαμπέσας με βασιλικό.

Carnivorus

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 4

Την ελληνική πρώτη ύλη φέρνει στο προσκήνιο το νέο πρότζεκτ του Ανδρέα Άγριου («Meatropoleos 3»), ένα κρεατοφαγικό σποτ στη Νέα Ιωνία, που παραπέμπει σε upgraded εκδοχή χασάπικου, με το λευκό πλακάκι να αντανακλά την αρχοντιά του παλιού μωσαϊκού. Στο μαζεμένο κατάλογο, βουβαλίσιες μπριζόλες ψήνονται στην εντέλεια και καλαμάκια κοτόπουλου, χοιρινού, ή λαχανικών τυλίγονται σε αφράτες πίτες, με ψητές γλυκοπατάτες, μανιτάρια με πετιμέζι ή ψητά σπαράγγια.

Περισσότερες πληροφορίες

Okio Restaurant

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Hanoi

Πετράκη 12, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

East Coast

Παλαιολόγου 9, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!