Ο «Παπαϊωάννου» στήνει μια ωδή στο μπαρμπούνι

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας, ο Γιώργος Παπαϊωάννου μας εντυπωσίασε με μια ποικιλία μπαρμπουνιών που έφερε στο τραπέζι.

Ο «Παπαϊωάννου» στήνει μια ωδή στο μπαρμπούνι

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου και το εστιατόριο στο Μικρολίμανο που φέρει το όνομά του δεν χρειάζονται συστάσεις. Καθιερωμένο ως ένα από τα καλύτερα σημεία σε όλη την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την απόλαυση του ψαριού και των θαλασσινών, δεν θυμάμαι να με έχει απογοητεύσει σε οτιδήποτε κι αν έχω δοκιμάσει από τον κατάλογό του. Στην πρόσφατη επίσκεψή μου η εικόνα ήταν ακριβώς η ίδια, αλλά ο Γιώργος Παπαϊωάννου με εντυπωσίασε με μια ποικιλία μπαρμπουνιών που έφερε στο τραπέζι.

Ο «Παπαϊωάννου» στήνει μια ωδή στο μπαρμπούνι - εικόνα 1

Baby μπαρμπούνι (κάτι σαν μεγάλη σαρδέλα), μεγάλο μπαρμπούνι αλλά και φιλεταρισμένο –όλα στο τηγάνι, με εξαιρετική, πικάντικη, τραγανή κρούστα και χυμώδες εσωτερικό– επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά τη δεξιότητα της κουζίνας. Μου έδωσαν όμως και μια ιδέα: λαμβάνοντας υπόψη τη γενική ποιότητα των πιάτων του μενού και τις δυνατότητες της κουζίνας, μια εξαιρετική κίνηση θα ήταν η ύπαρξη μιας συμπληρωματικής μίνι κάρτας αφιερωμένης σε αυτό το μοναδικά γευστικό ψάρι. Έκτος από τα όσα προανέφερα θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα ταρτάρ, ένα σεβίτσε, ένα σαβόρο, ένα πιάτο γαλλικού προσανατολισμού με κάποια σος κ.λπ. Νομίζω ότι πολλοί φίλοι του ψαριού θα το εκτιμήσουν δεόντως και θα θελήσουν να δοκιμάσουν.

Περισσότερες πληροφορίες

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!