Στα παρασκήνια του νέου "Εξορκιστή" (βίντεο)

Δείτε το αποκλειστικό featurette στο οποίο μιλούν οι συντελεστές του σίκουελ στο εμβληματικό horror με τίτλο «Πιστός».

Ο Εξορκιστής: Πιστός

Πριν από 50 χρόνια, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Γουίλιαμ Φρίντκιν μας σύστησε στον ανατριχιαστικό κόσμο του "Εξορκιστή", μεταφέροντας αριστουργηματικά στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι. Σήμερα, έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε στο τρομακτικό σύμπαν ενός εκ των καλύτερων horror που γυρίστηκαν ποτέ, μέσα από το σίκουελ "Ο Εξορκιστής: Πιστός".

Την απευθείας συνέχεια του πρωτότυπου φιλμ υπογράφει ο πολύπειρος Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, ο οποίος ευθύνεται για την επιτυχημένη πρόσφατη αναβίωση ενός έτερου εμβληματικού horror franchise – της "Νύχτας με τις Μάσκες". Στον "Πιστό", η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από έναν πατέρα ο οποίος αναθρέφει μόνος την κόρη του, καθώς έχασε τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια ενός φονικού σεισμού. Όταν, όμως, το παιδί του επιστρέψει μαζί με μια φίλη της ύστερα από μια τριήμερη εξαφάνισή τους στο δάσος, δίχως να έχουν καμία απολύτως ανάμνηση του τι συνέβη, ο πατέρας θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπος με το απόλυτο κακό. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως επιστρέφει στο franchise η Έλεν Μπέρνστιν, η οποία ενσάρκωσε τη μητέρα της δαιμονισμένης Ρίγκαν στην πρωτότυπη ταινία.

Το "α" εξασφάλισε αποκλειστικά για τους αναγνώστες του ένα featurette από τα γυρίσματα του "Ο Εξορκιστής: Πιστός", το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. Η ταινία κυκλοφορεί 12 Οκτωβρίου από την Tanweer.

Δείτε το featurette του "Ο Εξορκιστής: Πιστός":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ξεριζωμένοι" στην Ταινιοθήκη: Το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη φωτίζει τις τραυματικές εμπειρίες παιδιών ανά το κόσμο

Για την ταινία, που περιγράφει επτά ιστορίες ξεριζωμών, θα μιλήσουν οι καθηγήτριες Gonda Van Steen, Αννα Λυδάκη και η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα των "Ιστοριών Καλοσύνης" ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα σκηνοθέτη.

Ιστορίες Καλοσύνης

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Απολύτως ικανοποιητικό σε επίπεδο ανελέητης δράσης και ακαταμάχητου dieselpunk θεμάτος, λιγότερο χορταστικό όμως ως αφήγηση, το πρίκουελ αποτελεί μια διογκωμένη αν και τίμια προσθήκη σε ένα franchise που παραμένει αξιόπιστο.

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.