"Pie in the sky": Γονείς και παιδιά χορεύουν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Στη νέα παράσταση χορού που συνδυάζεται με εργαστήριο κίνησης εκ χειρός μιας μητέρας και μιας κόρης, “το σώμα γίνεται φωνή κι όλοι οι προορισμοί φαντάζουν πιθανοί”.

Pie in the sky

Το "Pie in the sky” προσγειώνεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος” στις 25 και 26 Μαΐου για τρεις μόνο παραστάσεις και γίνεται η αφετηρία για μια μοναδική βιωματική καλλιτεχνική εμπειρία που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους θεατές

Το έργο σύγχρονου χορού αποτελεί ένα ντουέτο που θα ερμηνεύσουν επί σκηνής η χορογράφος και χορεύτρια Γεωργία Βαρδαρού μαζί με την κόρη της Μυρτώ Sanchis Βαρδαρού, σε σκηνογραφία Ελένης Χαϊδεμενάκη και φωτισμούς Salva Sanchis, το οποίο θα δώσει το έναυσμα για να ξεκινήσει αμέσως μετά ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό εργαστήριο κίνησης για παιδιά, μαμάδες και μπαμπάδες. 

Οι συμμετέχοντες/ουσες, αμέσως μετά την παράσταση, μέσα από τις τεχνικές σύγχρονου χορού που θα προτείνουν οι δύο χορεύτριες, θα αυτοσχεδιάσουν το δικό τους ντουέτο χορού, θα γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές και θα παρακινηθούν να προσεγγίσουν την κίνηση ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και εξωτερίκευσης των συναισθημάτων, αλλά και ως μηχανισμό ενεργοποίησης της ελπίδας και της δύναμης. Παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχική διαδικασία, θα γνωρίσουν από κοντά το πώς δομείται μια παράσταση του είδους. Μητέρα και κόρη, η Γεωργία και η Μυρτώ εμπνεύστηκαν το "Pie in the sky” με αφορμή την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας του Covid-19.

Η Γεωργία Βαρδαρού σημειώνει: "Περιορισμένες, μεταξύ του σαλονιού μας και ενός μικρού πολιτιστικού κέντρου στο διπλανό χωριό, αρχίσαμε να δημιουργούμε και να χορεύουμε αφήνοντας τη φαντασία μας να πλανιέται προς το σύμπαν. Οι σκοτεινές μέρες εναλλάσσονταν με μέρες γεμάτες αστρικό φως και τα ταβάνια γέμιζαν με πλανήτες και μακρινά άστρα. Γεννιόταν ανά στιγμές η ελπίδα ενός πιθανού τέλειου κόσμου εκεί ψηλά. Ατελείωτες, μύχιες ελπίδες για το μέλλον. Κι όμως, ίσως είμαστε ακινητοποιημένες κοιτάζοντας το παρελθοντικό φως αυτών των οντοτήτων του ουρανού. Δημιουργώντας και χορεύοντας ο σκηνικός κόσμος μάς ενεργοποιεί και πάλι με δόσεις ελπίδας και δύναμης". 

Info*: Η παράσταση και το εργαστήριο προτείνονται για ηλικίες 6 έως 9 ετών και έχουν δημιουργηθεί για περιορισμένο αριθμό θεατών κάθε φορά. Θα παιχτεί στις 11 π.μ. και στις 5 μ.μ. στις 25/5 και μόνο στις 11 π.μ. στις 26/5. Για την καλύτερη υλοποίηση του εργαστηρίου συστήνεται κάθε παιδί να συνοδεύεται από έναν μόνο κηδεμόνα. Η διάρκεια είναι περίπου 120 λεπτά χωρίς διάλειμμα (30 λεπτά παράσταση, 90 λεπτά εργαστήριο). 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Pie in the sky

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα χορευτικό ντουέτο που συνδυάζεται με ένα διασκεδαστικό εργαστήριο κίνησης για γονείς και παιδιά. Το αποτέλεσμα είναι μια βιωματική εμπειρία όπου οι θεατές γίνονται πρωταγωνιστές, αυτοσχεδιάζοντας μέσα από τις τεχνικές σύγχρονου χορού που προτείνουν οι χορεύτριες. Έτσι, προσεγγίζουν την κίνηση ως μέσο έκφρασης και εξωτερίκευσης συναισθημάτων αλλά και ως σύμβολο ελπίδας και δύναμης, όπου “το σώμα γίνεται φωνή κι όλοι οι προορισμοί φαντάζουν πιθανοί”. Η παράσταση διαρκεί 30 λεπτά και το εργαστήριο 90 λεπτά.

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development γιορτάζουν την Ολυμπιακή χρονιά με μία γιορτή για παιδιά

Οι "Μικροί Ολυμπιονίκες" γίνονται λαμπαδηδρόμοι, αθλητές και δημιουργοί της Ολυμπιακής δάδας, ενώ στο τέλος κάθε δράσης, μια ιδιαίτερη έκπληξη τους περιμένει, μέσα από τη συλλογή εκθεμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας.

"Αργοναυτική εκστρατεία": Ο Ηλίας Καρελλάς σαλπάρει με τον Καραγκιόζη στον Κήπο του Μεγάρου

Μετά τις χειμωνιάτικες "Σκιές στο πεντάγραμμο", ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και ο θίασός του ταξιδεύουν τους μικρούς θεατές στον κόσμο της μυθολογίας. Στον ρόλο της Μήδειας η Τζώρτζια Κεφαλά.

Summer camp 2024: Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μάς κάνει ένα "Ταξίδι στο κέντρο της πόλης"

Το πρόγραμμα του φετινού summer camp περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, τεχνολογία και μαγειρική.

Η 36η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι ξεκινάει

Το Πασαλιμάνι θα γεμίσει με περίπτερα γεμάτα βιβλία, προσφέροντας την ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις ιστορίες που θα μας συνοδεύσουν στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αθλητικά Summer Camps του Δήμου Αθηναίων

Οι δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού φιλοξενούνται στα αθλητικά κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας.

Summer Camp: Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά της πόλης από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές στη φύση, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, περιβαλλοντικές δράσεις και αθλητικά δρώμενα είναι μερικά απ' όσα θα προσφέρει το φετινό Summer Camp του Δήμου Πειραιά.